De Gelderlander zaagt aan stoelpoten Poldervaart: 'Spelersgroep is er klaar mee'

19 september om 11:22
Laatste update: 19 september om 12:14

De samenwerking tussen Adrie Poldervaart en de Graafschap lijkt nog niet op zijn best te zijn. De club staat op de negentiende plek in de Keuken Kampioen Divisie en volgens de Gelderlander heeft dat alles te maken met de werkwijze van de oefenmeester.

Naar verluidt is de trainer constant beelden aan het tonen van de spelers en van de tegenstander. Dit tot ergernis aan toe van zijn eigen spelersgroep. 'De spelers noemen hun trainer gekscherend Adrie Cinema. Wekelijks moeten ze urenlang naar videobeelden kijken van de eigen wedstrijden en die van de tegenstander. Soms moeten ze ook naar motivatiefilmpjes kijken of beelden van de loopbaan van Poldervaart zelf.' Het vele analyseren van beelden zou bij de vaste werkwijze van de trainer horen. 

Naast het vele bekijken van beelden, zou Poldervaart ook op disciplainer gebied steekjes laten vallen. 'Trainingsschema’s worden telkens over de kop gegooid. Het is soms echt een waardeloze discipline binnen de club. Spelers klagen ook over vermoeidheid en het verliezen van het plezier. Ze zijn er eigenlijk wel een beetje klaar mee, al zullen ze dat natuurlijk nooit in het openbaar zeggen.'

Poldervaart werd in juli aangenomen als trainer van de Graafschap. Eerder was hij hoofdtrainer bij Excelsior, waar hij ook een tijdje als fysiotherapeut had gewerkt. Daarnaast had hij verschillende amateurclubs onder zijn hoede.