'Spoedvergadering voor Bosz: Lyon overweegt serieus om coach te ontslaan'

'Spoedvergadering voor Bosz: Lyon overweegt serieus om coach te ontslaan'

22-09-2022 21:32
40

De positie van Peter Bosz wankelt bij Olympique Lyon. Volgens de toonaangevende Foot Mercato-journalist Santi Aouana overweegt de Franse club serieus om de Nederlandse trainer te ontslaan.

Bosz zou inmiddels een spoedvergadering hebben gehad met algemeen directeur Vincent Ponsot. Daarin werd de ex-coach van Vitesse en Ajax een ultimatum gesteld. Hij krijgt nog vijf wedstrijden om het tij te keren en Lyon naar de top-drie van de Ligue 1 te leiden. Eenvoudig wordt dat niet: Les Gones spelen onder meer tegen Lens (vierde), Stade Rennes (achtste) en Montpellier (negende). 

Het afgelopen seizoen verliep teleurstellend voor het wisselvallige Lyon, dat slechts als achtste eindigde. De terugkeer van Alexandre Lacazette en Corentin Tolisso moesten voor een impuls zorgen, maar vooralsnog gaat het Bosz niet veel beter af. De laatste drie wedstrijden tegen Lorient, Monaco en Paris Saint-Germain gingen verloren. Daardoor staat Lyon zesde in de Ligue 1, terwijl de top-drie en daarmee minimaal een ticket voor de voorrondes van de Champions League het doel is.

Volgens Aouana snappen sommige spelers, onder wie Lacazette, weinig van de defensieve opstelling van Bosz. Ook zouden enkele spelers bij de directie van de club geklaagd hebben over de tactiek van de Nederlander. Mede daardoor is Bosz nu het ultimatum opgelegd. Alleen als hij voor het einde van oktober beterschap toont, kan hij zijn baan redden.