Voorganger en tegenstander voert druk op Bosz op: 'Hij wordt gespaard'

Voorganger en tegenstander voert druk op Bosz op: 'Hij wordt gespaard'

23-09-2022 09:44
8

Peter Bosz krijgt kritiek uit onverwachte hoek. Bruno Génésio vindt dat de Nederlander wordt ontzien bij Olympique Lyon. Saillant details: Génésio stond tussen 2015 en 2019 zelf aan het roer bij Les Gones.

De huidig oefenmeester van Stade Rennes stelt dat buitenlandse coaches worden gespaard in de Franse media. "Als ik bij Lyon zo had gepresteerd als Peter Bosz dit seizoen doet, zou ik in stukken worden gehakt", zegt Génésio tegen After Foot. "Hij wordt gespaard, van mij hadden jullie niets heel gelaten. Dat neem ik jullie kwalijk. Mijn interviews gingen negen van de tien keer over problemen met supporters, kritiek van de media en mijn relatie met het bestuur. Interviews met buitenlandse trainers gaan over het veldspel, nieuwe spelers en de tactiek."

Extra frappant is dat Bosz en Génésio over drie weken tegenover elkaar staan in de Ligue 1. De positie van de ex-trainer van Vitesse en Ajax wankelt wel. Lyon zou hem inmiddels een ultimatum hebben opgelegd, nadat de laatste drie duels werden verloren. Daardoor zijn Les Gones afgezakt naar de zesde plaats.