Ajax-spelers gebruikten PSV-nederlaag niet: 'Dat vind ik kinderachtig'

Ajax-spelers gebruikten PSV-nederlaag niet: 'Dat vind ik kinderachtig'

1 oktober - 23:25
52

Jurriën Timber vindt dat Ajax zaterdag nooit echt zijn niveau haalde tijdens het teleurstellende gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers zagen titelconcurrent PSV eerder op de avond nog verliezen, maar dat zorgde niet per se voor een boost.

Wat Timber dacht na de misstap van de Eindhovenaren? "Een kans om punten uit te lopen", zegt hij bij ESPN. De nederlaag van PSV werd door de spelers van Ajax echter niet gebruikt om elkaar 'op te peppen'. "Dat vind ik kinderachtig. We focusten ons gewoon op onze eigen wedstrijd."

Timber moest toegeven dat de Amsterdammers teleurstelden. "Ik miste een stukje scherpte, agressiviteit en de echte wil om te scoren. Maar ook het tempo, het was allemaal een beetje down voor mijn gevoel. Het creëren van kansen, de scherpte in tweede ballen die we niet wonnen, in de restverdediging, bij voorzetten", somt hij op. "Op een gegeven moment roep je het dan over jezelf af."

Ajax verspeelde nu punten in zijn laatste drie officiële duels, maar Timber houdt vertrouwen in de kwaliteiten van de Amsterdammers. Dinsdag wacht immers Napoli alweer. "We hebben gewoon een goed team. Ik heb vertrouwen in ons team, honderd procent. Dit mag natuurlijk niet gebeuren, maar ook dit hoort erbij. Het gaat om de reactie, denk ik."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie