Van Nistelrooij 'maakt statement' bij PSV: "Het doet wel wat met een groep"

2 oktober 2022 om 11:12

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft zaterdagavond in de tweede helft van de verloren uitwedstrijd tegen SC Cambuur (3-0) een statement afgegeven. Dat zagen Kenneth Perez en Hedwiges Maduro.

PSV zette een beschamende prestatie neer in Leeuwarden. Na rust had Van Nistelrooij genoeg gezien van met name zijn middenveld: Ibrahim Sangaré en Joey Veerman werden gewisseld, terwijl ook aanvaller Xavi Simons de wedstrijd niet volmaakte. "Iedereen begint nu weer te twijfelen over de vraag hoe goed PSV nu eigenlijk is", reageert Perez bij ESPN. "Ook de trainer twijfelt: hij heeft weer het hele middenveld gewisseld."

Maduro constateert dat Van Nistelrooij zoekende is. "Als je zóveel wisselt, dan loopt het niet. Als ze hun taken niet uitvoeren, dan wissel je ze als trainer allemaal. Hij maakt wel een statement als hij zulke spelers (Sangaré, Veerman en Simons, red.) wisselt na een achterstand. Het doet wel wat met een groep." Perez vindt het sowieso opvallend dat er zoveel gewisseld wordt. "Nu het mogelijk is om vijf keer te wisselen, gaan trainers ook twijfelen."