Perez ziet dilemma voor Van Nistelrooij bij PSV: 'Het wordt nu echt spannend'

2 oktober om 23:12

Xavi Simons stapte tegen SC Cambuur boos van het veld, maar Marciano Vink wil niet veel achter dat moment zoeken. Kenneth Perez vraagt zich op zijn beurt af of Ruud van Nistelrooij het PSV-middenveld gaat omgooien.

PSV ging zaterdag hard onderuit bij Cambuur. In Leeuwarden hadden de Eindhovenaren niks te vertellen en het werd uiteindelijk 3-0. Simons blonk in de eerste weken van het seizoen uit, maar hij kon zijn stempel ook niet drukken. Bij zijn wissel was de frustratie zichtbaar bij de jonge middenvelder. "Ik denk gewoon dat hij heel erg teleurgesteld is in zichzelf", zegt Vink daarover bij Dit Was Het Weekend. "Hij baalt van zichzelf, denk ik. Hij is door zijn prestaties in de afgelopen weken best wel omhoog geschreven en hij verdient ook een basisplek."

Vervolgens onderbreekt Perez het verhaal van Vink, om het over de samenstelling van het PSV-middenveld te hebben. "Het wordt nu echt zó spannend wat hij (Van Nistelrooij, red.) gaat doen op het middenveld. Laat hij dit staan? Toen het onder Schmidt eindelijk een beetje onder controle was, kwam Guti erin. Dat is wel zo'n controlespeler, elke afvallende bal is voor hem. Nu heeft Van Nistelrooij gekozen voor voetbal."