'De 3-0 is een nederlaag voor de eeuwigheid, een litteken bij Van Nistelrooij'

'De 3-0 is een nederlaag voor de eeuwigheid, een litteken bij Van Nistelrooij'

04-10-2022 08:33 Laatste update: 09:01
98

Hans Kraay junior denkt dat het debacle tegen SC Cambuur heel lang blijft nadreunen bij PSV. Kenneth Perez vermoedt juist dat dit voor Ruud van Nistelrooij een kantelpunt kan zijn om diens eigen koers te varen.

"Wie van de top-drie zich het afgelopen weekend het meest geblameerd heeft? PSV natuurlijk", zegt Kraay bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Waar Ajax en Feyenoord tegen respectievelijk Go Ahead Eagles en NEC gelijkspeelden, gingen de Eindhovenaren met 3-0 onderuit bij Cambuur. "Deze 3-0 is voor de eeuwigheid. Dit gaat een litteken achterlaten bij Ruud van Nistelrooij", concludeert Kraay.

Perez trapt op de rem. "Ik denk dat dit een incident is, dat hem laat nadenken over wat hij met dit PSV wil", aldus de Deen, die benadrukt dat de harde nederlaag voor Van Nistelrooij als een 'verrassing' kwam. "Nu denkt hij echt: ik ga ingrijpen en dan moet blijken waar het schip strandt." Volgens Perez moet de PSV-trainer zijn basisopstelling op de schop gooien en moet werken met spelers die zijn visie willen volgen.

"Niet voor niets wisselt Van Nistelrooij het hele middenveld. Sangaré en Veerman werden geroemd, maar nu heeft Van Nistelrooij het moment bereikt...", stelt Perez, die de keuzeheer citeert. "Nu gaan we het op mijn manier doen en als je niet mee wil val je af. Dat is gevaarlijk spel, maar dat spel moet je wel spelen."