Blind treft voormalig ploeggenoot bij Napoli: 'Is bij Ajax wat ondergesneeuwd'

4 oktober om 11:57

Stanislav Lobotka keert dinsdagavond met zijn huidige ploeg Napoli terug in Amsterdam. De middenvelder speelde in het seizoen 2013/14 een seizoen bij Jong Ajax. Nu is hij terug en mag hij het opnemen tegen onder andere oud-ploeggenoot Daley Blind.

De 27-jarige Slowaak kwam uiteindelijk via AS Trencin, FC Nordsjaelland en Celta de Vigo bij Napoli terecht. De Italianen namen hem in de winter van 2020 voor 21 miljoen euro over uit Spanje. Dit seizoen speelde hij in acht wedstrijden mee in de Serie A en daarin scoorde hij één keer. In de Champions League-campagne mocht Lobotka ook in allebei de wedstrijden binnen de lijnen komen.

Blind kent Lobotka nog uit hun gezamenlijke tijd bij Jong Ajax in 2013 en 2014. In gesprek met Het Parool vertelt de verdediger van de Amsterdammers over hoe hij de Slowaak beleefde. "Misschien is hij in die tijd een beetje ondergesneeuwd, door de spelers die hij op dat moment voor zich had op zijn positie." Lobotka werd namelijk na een jaar op huurbasis teruggestuurd naar AS Trencin, omdat hij niet goed genoeg werd bevonden.

Ook de huidige aanvoerder van Go Ahead Eagles, Bas Kuipers, speelde samen met Lobotka. "Hij was serieus met zijn loopbaan bezig, maar hij werd wat ondergewaardeerd bij Ajax. Als die jongen iets meer van die Amsterdamse bravoure had gehad, dan was hij misschien wat sneller opgevallen bij de technische leiding. Hij was moeilijk te verdedigen op trainingen. Klein, snel en makkelijk weg kunnen draaien, hij was wel echt goed."