PSV en Simons bedingen clausule voor Paris Saint-Germain-terugkeer

PSV en Simons bedingen clausule voor Paris Saint-Germain-terugkeer

10-10-2022 12:34 Laatste update: 13:38
246

Lange tijd was er onduidelijkheid, maar Xavi Simons heeft een clausule over een eventuele terugkeer naar Paris Saint-Germain in zijn contract bij PSV. Beide clubs hebben geen afspraken gemaakt over een terugverkoop.

Simons tekende afgelopen zomer een contract tot de zomer van 2027 in Eindhoven. Waar PSG stelde een terugkoopclausule te hebben bedongen in de deal, was hier volgens PSV geen sprake van. Bij de toelichting van de jaarcijfers maandagochtend heeft algemeen directeur Marcel Brands duidelijkheid verschaft. In het contract tussen PSV en Simons is opgenomen dat de speler zelf een mogelijke exit naar PSG bedingt, melden onder meer Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Dat betekent dat de middenvelder annex aanvaller zijn toekomst zelf in handen heeft. Naar verluidt kan PSG Simons komende zomer voor een bedrag tussen de tien en twaalf miljoen euro terugkopen. PSV zou goede hoop hebben dat Simons ook na dit seizoen in Eindhoven blijft.

De negentienjarige spelmaker is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in Eindhoven. In negen Eredivisie-optredens scoorde hij al zesmaal en gaf hij vier assists.