Schmidt en Benfica stunten ook in Parijs, Chelsea verslaat tienkoppig Milan

11-10-2022 22:57
47

Het Benfica van Roger Schmidt heeft opnieuw knap een punt gepakt tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. Beide teams stevenen af op een plekje in de achtste finales van de Champions League. Chelsea won bij AC Milan, nadat het al snel tegen tien man kwam te staan.

Groep H
Paris Saint-Germain - Benfica 1-1
Bij Paris Saint-Germain ging het dinsdag vooral over de vermeende vertrekwens van Kylian Mbappé, maar de onrust leek geen vat te hebben op de aanvaller. Hij mocht vijf minuten voor rust aanleggen vanaf elf meter na een overtreding op Juan Bernat en faalde niet: 1-0. De Franse sterrenformatie, die Lionel Messi nog moest missen met een blessure, had desondanks weer de handen vol aan Benfica.

De ploeg van Roger Schmidt, met Fredrik Aursnes in de basis, trok zich zeker niet terug en kreeg na een uur loon naar werken. Net als PSG scoorde Benfica uit een penalty. Rafa Silva had een tikje gekregen en João Mário trof doel: 1-1. Daarmee wisten de Portugezen het kunstje van een week geleden knap te herhalen. In de poule hebben PSG en Benfica nu elk acht punten, vijf meer dan Juventus en Maccabi Haifa.

Groep E
AC Milan - Chelsea 0-2
Chelsea wist voor de tweede keer in een week tijd te winnen van AC Milan. The Blues werden in San Siro na zeventien minuten in het zadel geholpen. Uitgerekend Fikayo Tomori, oud-speler van Chelsea, werd zwaar bestraft met een rode kaart, na een duel met Mason Mount. Jorginho benutte bovendien de strafschop. Met een man minder werd Milan nog verrassend gevaarlijk, maar een goal van Pierre-Emerick Aubameyang gooide het duel al na 34 minuten in het slot. In de tweede helft speelde Chelsea het duel vakkundig uit, al kreeg Sergiño Dest wel nog een grote kans.

Dinamo Zagreb - Red Bull Salzburg 1-1
Red Bull Salzburg sloeg bij zijn eerste de beste kans toe tegen Dinamo Zagreb. Nicolas Seiwald brak na twaalf minuten de ban, maar het antwoord van de thuisploeg volgde al snel. Robert Ljubicic schoot van afstand raak. In de tweede helft stichtten de Oostenrijkers het meeste gevaar. Luka Sucic trof de lat, alleen gescoord werd er niet meer.

De spanning blijft daardoor groot in groep E. Chelsea gaat aan kop met zeven punten. Salzburg volgt met zes punten, maar ook Milan en Zagreb zijn nog in de race met elk vier punten.