Van Nistelrooij beoordeelt Simons na PSV-start en wijst naar traptechniek

Van Nistelrooij beoordeelt Simons na PSV-start en wijst naar traptechniek

12-10-2022 15:30
54

Xavi Simons doet het 'naar behoren' bij PSV, vindt Ruud van Nistelrooij. De trainer ziet nog voldoende ruimte voor verbetering bij de negentienjarige smaakmaker.

Simons kwam deze zomer transfervrij over van Paris Saint-Germain en speelde zich meteen in de basiself van Van Nistelrooij. "Ik praat met hem over zijn ontwikkeling als speler", vertelt de trainer, daags voor het Europa League-duel met FC Zürich, aan ESPN. "Het gaat naar behoren."

Van Nistelrooij erkent dat Simons kan werken aan zijn traptechniek, zoals ESPN-analist Kenneth Perez na sc Heerenveen-PSV opmerkte. "Dat is duidelijk en ik snap het als je zijn twee kansen tegen Heerenveen ziet. Als hij wat vaster wordt, kan hij meer goals maken. Xavi heeft de leeftijd dat hij nog kan groeien en is iemand die ambitieus is. Dus er is zeker ruimte voor ontwikkeling."

Simons was deze week vaak het nieuws door de onthulling van de PSG-clausule in zijn PSV-contract. Na dit seizoen kan de Franse topclub hem voor tien à twaalf miljoen euro terughalen. Dat gebeurt wel alleen als Simons dat zelf wil. In negen competitieduels voor PSV was de middenvelder goed voor zes goals en drie assists.