Seedorf stoort zich aan Barça-cultuur: 'Xavi zou wat meer respect moeten tonen'

Seedorf stoort zich aan Barça-cultuur: 'Xavi zou wat meer respect moeten tonen'

13-10-2022 13:00 Laatste update: 13:18
93

Volgens Clarence Seedorf zet FC Barcelona al jarenlang de arbitrage consequent onder druk. De voormalig middenvelder, tegenwoordig analist, stak zijn mening voorafgaand aan het duel tussen Barcelona en Internazionale niet onder stoelen of banken.

Vlak voor de aftrap van het spektakelstuk van woensdagavond (3-3) kwam de eerste ontmoeting tussen beide clubs van 4 oktober (1-0 winst Inter) ter sprake. Dat duel baarde opzien door een handsbal van Denzel Dumfries, die vervolgens niet bestraft werd met een penalty.

Seedorf was niet verrast door de gigantische hoeveelheid kritiek die Barcelona vervolgens afvuurde op de arbitrage. "Ze hebben de gewoonte om de arbiter onder druk te zetten. Ze gaan altijd met z’n allen om de scheidsrechter heen staan om dan te klagen over zowat alles. Xavi zou wat meer respect moeten tonen", aldus Seedorf bij Amazon Prime Italia. 

De oud-international kwam gedurende zijn carrière als speler uit voor onder meer Real Madrid, met wie hij geregeld tegen de Catalanen speelde. "Het was niet anders dan toen ik speler was. Het is een deel van hun cultuur. Maar het werkt niet meer in het VAR-tijdperk."