Perez verbaast zich over Schreuder: 'Hij zegt dus: Hamstra is te zwak voor Ajax'

Perez verbaast zich over Schreuder: 'Hij zegt dus: Hamstra is te zwak voor Ajax'

17-10-2022 07:20 Laatste update: 07:50
100

Kenneth Perez is het niet eens met Alfred Schreuder. De trainer van Ajax benoemde bij zijn tirade na het gewonnen thuisduel met Excelsior (7-1) de hulp van zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic bij het aantrekken van diverse spelers.

Malenovic en andere zaakwaarnemers hielpen Ajax, 'omdat het nodig was'. "Na het vertrek van Overmars was er weinig ervaring en niemand bij Ajax had ooit zo'n extreme situatie met zoveel uitgaande transfers meegemaakt. Dan heb je hulp nodig. Het is heel normaal om zaakwaarnemers in te schakelen", liet Schreuder weten.

"Dat is opvallend", reageert Perez bij Dit Was Het Weekend op ESPN. "Hij zegt dat de zaakwaarnemers het allemaal voor Ajax hebben gedaan. Nou, volgens mij doen ze het voor één iemand en dat is zichzelf. Zaakwaarnemer werken over het algemeen voor hun eigen spelers en hun eigen portemonnee. Van transfers worden ze veel en veel beter."

Perez vervolgt: "Ik vind dat Ajax, ongeacht een gebrek aan ervaring, niet al die zaakwaarnemers binnen moet laten. Die mensen zijn niet gek: ze springen in een gat als ze er geld aan kunnen verdienen."

Uit de woorden van Schreuder blijkt een gebrek aan vertrouwen van Schreuder richting technisch managers Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, concludeert Perez. "Natuurlijk was er na het plotselinge vertrek van Overmars een ongewone situatie, maar Hamstra was er toch? Schreuder zegt dus eigenlijk: Hamstra was te zwak om in het belang van Ajax transfers af te ronden."