Eriksen-drama deed Blind twijfelen: 'Je ziet de emoties na de wissel van De Boer'

Eriksen-drama deed Blind twijfelen: 'Je ziet de emoties na de wissel van De Boer'

18-10-2022 07:25
44

Voor Daley Blind was het moment van Christian Eriksen tijdens het EK in 2021 extra moeilijk. De Oranje-international zag zijn vriend in elkaar zakken tijdens het duel van Denemarken met Finland en twijfelde daarna zelf of hij wel door moest gaan.

Blind kreeg zelf namelijk te maken met hartproblemen. "Het was zeker beladen", zegt de 32-jarige verdediger van Ajax tegen de NOS tijdens de presentatie van de Videoland-documentaire Nooit Meer Stilstaan. "Ik zat op mijn hotelkamer. Ik had mijn vrouw aan de telefoon, mijn moeder en mijn vrienden. En dan neem je toch de beslissing. Je trekt je voetbalschoenen weer aan, de wedstrijd komt dichterbij, het gaat weer gebeuren."

Wedden

Meer odds

Blind speelde daags na het drama rond Eriksen met het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. "Om het niet te doen, om niet te spelen was veel verder weg. Die drempel zou alleen maar groter worden om het daarna wel weer op te pakken." Het ging hem echter niet in de koude kleren zitten. "Je ziet de emoties na de wedstrijd, na de wissel van Frank de Boer. Ook hij was er natuurlijk voor mij, net als assistent Ruud van Nistelrooij en de dokter Edwin Goedhart. Intern waren ze er allemaal voor me. Ik ben blij dat ik het gedaan heb."