Van Gaal: 'Niet mijn stijl, maar niemand kan in de nabije toekomst kijken'

Van Gaal: 'Niet mijn stijl, maar niemand kan in de nabije toekomst kijken'

21-10-2022 13:05 Laatste update: 14:43
107

Louis van Gaal kiest voor zekerheid door liefst 39 spelers op te nemen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De bondscoach erkent dat het eigenlijk 'niet zijn stijl is', maar hij wil niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

"Het is een flinke lijst en dat is eerlijk gezegd niet mijn stijl. Maar het is bekend dat de spelers die we volgende maand kiezen voor de definitieve selectie, nu al op deze voorlopige lijst moeten staan. Omdat niemand in de toekomst kan kijken moet je dus voorbereid zijn op mogelijke tegenvallers, zoals blessures", legt Van Gaal uit. 

Op de 39-koppige lijst prijken de nodige verrassingen. Met Xavi Simons, Mitchel Bakker en Micky van de Ven zitten er drie spelers voor het eerst bij. Sven Botman en Jeremie Frimpong zaten al wel eerder in de voorselectie, maar kwamen nog niet tot een debuut.

De voorlopig selectie mocht uit minimaal 35 en maximaal 59 spelers bestaan. Van Gaal reist uiteindelijk met 26 spelers af naar het WK in Qatar. De deadline is maandag 14 november, zes dagen voor de eerste WK-wedstrijd tussen Ecuador en gastland Qatar. Oranje begint een dag later aan het WK met een wedstrijd tegen Senegal.