Nederlandse 'reus' maakt indruk in Juve-jeugd: 'De nieuwe Matthijs de Ligt'

Nederlandse 'reus' maakt indruk in Juve-jeugd: 'De nieuwe Matthijs de Ligt'

25-10-2022 19:12
32

Juventus zag Matthijs de Ligt afgelopen zomer naar Bayern München vertrekken, maar inmiddels maakt een andere Nederlandse verdediger indruk in Turijn. Dean Huijsen is bezig aan een sterk seizoen namens Juve O19.

La Gazzetta dello Sport zet het zeventienjarige talent dinsdag in het zonnetje. 'Huijsen in de voetsporen van De Ligt, Juventus heeft de reus van de toekomst', kopt de befaamde roze sportkrant. Huijsen is een indrukwekkende verschijning in het jeugdelftal van de Italiaanse tcoplub. Hij is 1.95 meter lang en vrijwel tweebenig. 

Huijsen is bovendien opvallend trefzeker. Hij gaat met Juve O19 aan kop in de Primavera-competitie en scoorde al drie keer in zeven wedstrijden. In de Youth League kwam de Nederlandse mandekker vijf keer in actie en trof hij twee keer doel. Volgens La Gazzetta dello Sport wordt Huijsen nu al 'de nieuwe Matthijs de Ligt' genoemd bij de Oude Dame. De kans is groot dat hij ondanks zijn jonge leeftijd spoedig doorschuift naar het O21-team.

Huijsen is de zoon van voormalig voetballer Donny Huijsen (49), die in het verleden onder meer uitkwam voor Ajax, Haarlem en AZ maar zijn belofte nooit echt wist in te lossen. De jeugdinternational speelt sinds de zomer van 2021 bij Juventus, dat hem overnam van Málaga. Destijds had onder meer Real Madrid ook interesse.