'Emmen, NEC en Fortuna gaan ons voorbij, zij betalen meer aan topspelers'

'Emmen, NEC en Fortuna gaan ons voorbij, zij betalen meer aan topspelers'

03-11-2022 11:50
36

Bij SC Heerenveen gaat de deur voor externe financiers voorzichtig open. Clubs als FC Emmen, NEC en Fortuna Sittard halen de Friese eredivisionist links en rechts in, constateert algemeen directeur Cees Roozemond.

De komst van private investeerders was tot voor kort onbespreekbaar in het Abe Lenstra Stadion, maar Roozemond vindt dat 'de dicsussie gevoerd moet worden'. "Voor de duidelijkheid: ik ga er niet over. De stichting beheert de aandelen en die moet er een standpunt over innemen. Ik kan alleen mijn mening geven", zegt hij in een interview met Voetbal International.

Roozemond legt uit: "We willen aanvallend en attractief voetbal spelen, structureel in het linkerrijtje eindigen en dat met een financieel verantwoord beleid. Dat klinkt fantastisch, maar daar hoort een bepaald spelersbudget bij. De realiteit zegt dat FC Emmen, NEC en Fortuna Sittard ons voorbij gaan. Zij betalen meer aan de topspelers. Ook dankzij aandeelhouders die bij sommige clubs zijn ingestapt."

Heerenveen haalt er op dit moment het maximale uit, vindt Roozemond. "Met 20 tot 25 miljoen houdt het vermoedelijk wel op. Terwijl je op termijn misschien naar 50 tot 60 miljoen moet om af en toe mee te doen om Europees voetbal. Wil je in de toekomst meedoen, dan kan een aandelenverkoop geen taboe zijn."