Bakker geeft met goal en assist zijn visitekaartje af bij bondscoach Van Gaal

06-11-2022 17:37 Laatste update: 17:41
5

Mitchel Bakker heeft zich van zijn beste kant laten zien bij Bayer Leverkusen. In de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Union Berlin scoorde de verdediger en gaf hij een assist.

Bakker mocht vanaf de aftrap starten bij de ploeg van trainer Xabi Alonso. Jeremie Frimpong was de andere Nederlander in de basiself. Timothy Fosu-Mensah mocht in de 78e minuut nog invallen. Bij Union Berlin startte Sheraldo Becker in de basis. De ex-speler van onder andere ADO Den Haag verkeert in bloedvorm bij zijn Duitse club.

Al voor rust was de thuisploeg een stuk beter, maar dat werd nog niet uitgedrukt in doelpunten. Direct na rust gebeurde dit wel door een doelpunt van Robert Andrich. Daarna was het tweemaal Moussa Diaby die het net vond. Voor zijn tweede doelpunt kreeg de Fransman de assist van Bakker. Na de 4-0 van Adam Hlozek was het voor de Nederlander zijn beurt om te scoren. In de 76e minuut bepaalde Bakker de eindstand op 5-0.

Door de overwinning van Bayer Leverkusen klimt de club naar de veertiende plaats in de Bundesliga. Union Berlin is door het verlies koploper af. Die eerste plek is nu voor Bayern München. Bakker werd opgenomen in de voorselectie van Oranje in aanloop naar het WK in Qatar.