Bergwijn aangeslagen door 'slecht' Ajax: 'Niet des Ajax, zo simpel is het'

Bergwijn aangeslagen door 'slecht' Ajax: 'Niet des Ajax, zo simpel is het'

06-11-2022 19:43 Laatste update: 20:10
131

Steven Bergwijn baalt als een stekker na de opgelopen nederlaag tegen PSV. In eigen huis speelde Ajax zonder overtuiging. Volgens Bergwijn was het ronduit slecht wat Ajax heeft laten zien. 

"Slecht", begint hij bij ESPN met een brok in zijn keel. "Het was gewoon slecht", valt hij in herhaling. "Spanning is normaal, maar je moet wel de juiste dingen blijven doen. Dat hebben we vandaag niet gedaan."

Ajax startte aanvallend met Kudus, Brobbey, Bergwijn, Berghuis en Tadic in de basisopstelling, maar dat leverde weinig op. "Helemaal niets leverde het op. Het was niet des Ajax, zo simpel is het. Op het gegeven moment gingen we maar pompen en dan krijg je wat mogelijkheden. Maar dit is niet hoe wij willen voetballen", stelt hij. "Waar dat aan ligt? Ik zou het niet weten."

In de tweede helft werd Ajax-trainer Alfred Schreuder bekritiseerd door de eigen aanhang in het stadion. 'Schreuder rot op', klonk het. "Dat is hun mening. Het is niet aan mij. Ik houd me daar niet mee bezig. We zitten in een klotefase", besluit hij.