'United wil dat Ronaldo nooit meer voor de club speelt en denkt aan ontbinding'

'United wil dat Ronaldo nooit meer voor de club speelt en denkt aan ontbinding'

14-11-2022 20:22 Laatste update: 20:38
99

Groot nieuws uit Engeland: de kans is aanwezig dat Manchester United het contract van Cristiano Ronaldo gaat ontbinden. Dat meldt kwaliteitskrant The Telegraph. De Portugees haalde in een vernietigend interview onder meer uit naar de clubleiding en manager Erik ten Hag.

Het is nog niet helemaal zeker dat het contract van Ronaldo ontbonden wordt. United wil namelijk niet de rest van zijn salaris betalen bij een ontbinding, wat formeel wel moet. Ronaldo heeft bij United nog een contract tot medio 2023, terwijl hij bijna 640 duizend euro per week verdient. Man United moet dus een enorme som geld op tafel leggen als de Portugees niet afziet van de rest van zijn loon en dat scenario lijkt het meest waarschijnlijk.

De club zit daardoor met de handen in het haar: United wil niet gaan 'moddergooien' met één van zijn grootste clublegendes, maar binnen de club leeft ook het gevoel dat Ronaldo nooit meer het shirt van The Red Devils mag dragen na zijn spraakmakende interview. Voor United is het dan ook een opluchting dat het half december pas weer speelt, na het WK.

Het gehele interview met Piers Morgan is ook nog niet verschenen. Man United wil dat wel graag nog zien, voor het definitieve beslissingen neemt. De club denkt sowieso al aan het opleggen van een boete aan Ronaldo, terwijl een disciplinaire straf eveneens tot de opties behoort. Recent zette Ten Hag de 37-jarige superster al uit de selectie.