Koppositie Feyenoord verklaard: 'Het is allemaal te danken aan één man: Arne Slot'

Koppositie Feyenoord verklaard: 'Het is allemaal te danken aan één man: Arne Slot'

14-11-2022 22:55 Laatste update: 23:12
59

Arne Slot mag zich na zondag met Feyenoord winterkampioen van Nederland noemen. Volgens voormalig voetballer en Rondo-analist Jan van Halst is het succes van de Rotterdammers vrijwel helemaal op het conto van de oefenmeester te schrijven.

Van Halst vindt Slot absoluut hoofdverantwoordelijke voor de koppositie van Feyenoord. "Het is waanzinnig wat hij heeft gedaan. Zonder dat ze heel goed voetballen nog. Als dat ook nog gaat gebeuren, zijn ze echt titelkandidaat."

Volgens Van Halst is het besef dat Feyenoord dit seizoen echt een gooi naar de titel kan doen nog niet helemaal neergedaald in De Kuip. "Ze zijn nu een beetje per ongeluk daar terechtgekomen. Dat merkte je gisteren ook een beetje in het stadion. Ze geloofden het zelf bijna niet. Het is allemaal te danken aan één man: Arne Slot."

Door de overwinning die Feyenoord zondag boekte op Excelsior, gaan de Rotterdammer met 33 punten de WK-onderbreking in. Tijdens die onderbreking kan Slot verder bouwen aan zijn ideale elftal. Dat kan hij doen met vrijwel zijn hele basiself, aangezien alleen Justin Bijlow, Sebastian Szymanski en Alireza Jahanbakhsh naar Qatar afreizen.