Ronaldo haalt uit naar 'youngsters' en roemt Martínez en Van Nistelrooij

Ronaldo haalt uit naar 'youngsters' en roemt Martínez en Van Nistelrooij

16-11-2022 23:26
56

Cristiano Ronaldo heeft veel moeite met de mentaliteit van jonge spelers. De Portugees noemt Lisandro Martínez als een van de weinige uitzonderingen op de regel en blikt terug op zijn eigen tijd als talent.

"De youngsters leven in een ander tijdperk", zegt Ronaldo in zijn explosieve interview met Piers Morgan, waarvan het eerste deel woensdagavond is uitgekomen. "De mentaliteit is niet meer hetzelfde. De honger is weg. Ze kunnen tegenwoordig alles makkelijk krijgen. Ze hoeven er niet meer voor te lijden. Ik kan het ze niet kwalijk nemen, want het is een andere generatie."

Ronaldo voelt niet de drang om de nieuwe generatie op sleeptouw te nemen. "Ik wil zelf het voorbeeld zijn. Ik ben waarschijnlijk iedere dag de eerste persoon op de club en de laatste die weggaat. Ik denk dat de cijfers voor zich spreken. Soms volgt iemand me in mijn extra werk, maar niet vaak." De 37-jarige aanvaller betwijfelt of de jongelingen bereid zijn net zo hard te werken als hij. "Diogo Dalot is misschien een voorbeeld bij de club. Ik twijfel er niet aan dat hij de top gaat halen. En nog een paar. Een daarvan is Lisandro Martínez. Jong, professioneel en vastberaden."

Ruud van Nistelrooij
Volgens Ronaldo zou het logisch zijn, wanneer talenten de werkwijze van hem hanteren. Zo probeerde hij in het verleden de mentaliteit van Rio Ferdinand en Ruud van Nistelrooij te kopiëren. "Het is ergens raar dat het tegenwoordig niet meer gebeurt. Helemaal als je de beste spelers bezig ziet", aldus de Portugees. "Ik weet nog dat ik achttien, negentien, twintig was en altijd keek naar Van Nistelrooij en Ferdinand, maar ook naar Roy Keane en Giggs. Omdat ik naar hen keek en goed voor mezelf zorg, leidt het ertoe dat ik dit succes heb gehad en nog steeds actief ben."