Blind en De Jong roemen Van Gaal: 'Haalt meer uit groep dan anderen'

Blind en De Jong roemen Van Gaal: 'Haalt meer uit groep dan anderen'

21-11-2022 07:34
35

Louis van Gaal heeft het WK-vuur aangewakkerd in de selectie van het Nederlands elftal. Dat stellen Daley Blind en Frenkie de Jong. De bondscoach laat geen kans onbenut om de spelers te doordringen van de kans om wereldkampioen te worden.

"Wat er op 19 december staat te gebeuren? Dan moeten de Amsterdamse grachten ijsvrij worden gemaakt", reageert Blind desgevraagd in De Telegraaf. "De wereldtitel zit in het hoofd van Van Gaal en elk moment grijpt hij aan om het in ons hoofd te planten. Zelfs in een gewoon dagelijks berichtje via de app. Met zijn afsluiting refereert hij dan aan het WK."

Dat is overgeslagen op de Oranje-spelers. "Van Gaal spreekt keer op keer zijn vertrouwen uit in de groep, in de verwachting dat we kans maken op het winnen van het WK. Hij brengt dat op zo'n manier dat het is gaan leven en iedereen daarin gelooft. Dat geeft een goede teamspirit. De groep is hongerig naar succes", aldus Blind. "Van Gaal is toch Van Gaal. Er is bijna niemand zoals Van Gaal. En met zijn persoonlijkheid maakt hij het verschil. Daarom is hij een toptrainer. Hij haalt meer uit een groep dan anderen. Dat heeft hij altijd en overal al bewezen."

Frenkie de Jong sluit zich volmondig aan bij Blind. "Ik denk dat het helpt om heel duidelijk uit te spreken dat we wereldkampioen willen worden. Dan gaat het toch in je hoofd zitten. We hebben één doel en iedereen heeft dezelfde gedachte. De trainer spreekt uit dat we alleen voor goud naar Qatar zijn gegaan. Dat vind ik ook. Heb je niet de beste, maar wel een goede selectie, plus een goede coach dan moet je er altijd voor gaan."

Voor het Nederlands elftal begint het WK maandag. De ploeg van Van Gaal trapt om 17.00 uur af tegen Senegal.