Koopmeiners krijgt voorkeur: 'Van Gaal heeft het telkens over stations overslaan'

Koopmeiners krijgt voorkeur: 'Van Gaal heeft het telkens over stations overslaan'

21-11-2022 11:02
61

Martijn Krabbendam denkt dat Teun Koopmeiners, Cody Gakpo en Frenkie de Jong het middenveld van Oranje gaan vormen. Dit zou betekenen dat Steven Berghuis het middenveld niet gaat halen. Volgens veel experts zou niet Koopmeiners, maar de Ajax-speler naast De Jong spelen op het middenveld.

"Gakpo speelt en ik denk Koopmeiners ook", vertelt de Voetbal International-watcher in een video-item. "Dat komt omdat Van Gaal het telkens had over spelers die 'stations overslaan.' Van Gaal zei zondag nog dat hij ten minste drie en hooguit vier creatieve spelers wilde hebben." Gakpo zal de meest aanvallende rol op zich gaan nemen op het middenveld en volgens Krabbendam heeft de PSV’er Koopmeiners en De Jong dan achter zich spelen.

Volgens de geruchten zouden Andries Noppert en Matthijs de Ligt de andere verrassingen zijn in de basiself van Oranje. Krabbendam kan van die wijzigingen niets begrijpen. "Als je er heel goed over nadenkt is dat natuurlijk belachelijk. Nu gaat iemand die nog nooit een internationale wedstrijd heeft gekeept onder de lat staan op een WK."

Ook het ontbreken van Jurriën Timber is voor Krabbendam een doorn in het oog. "Heb je net alles voor elkaar met dat trio achterin, ga je het alweer omgooien."