Gakpo eerlijk: Voor mijn gevoel is het nu nog makkelijker om op links te spelen

Gakpo eerlijk: "Voor mijn gevoel is het nu nog makkelijker om op links te spelen"

25-11-2022 09:47 Laatste update: 09:53
19

Het is wennen geweest voor Cody Gakpo: de linksbuiten van PSV speelt bij Oranje in de as van het veld, als nummer 10 of in de spits. Dat vergt aanpassingstijd, vertelt de 23-jarige aanvaller.

Oriëntatie, daar gaat het volgens Louis van Gaal allemaal om. Gakpo is naar eigen zeggen 'bezig om dat te verbeteren'. "Het is heel belangrijk om voortdurend te kijken waar jij staat, maar vooral ook waar jouw teamgenoten zich bevinden en hoe de tegenstander staat. Het bekende scannen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

"Zei Robin van Persie al vaak tijdens interviews dat het heel vermoeiend kan zijn? Dat is het zeker", vervolgt Gakpo. "Ook als je geen bal hebt geraakt, ben je in het begin moe van het voortdurend om je heen kijken. Maar het went."

Gakpo moest zich aanpassen, omdat Van Gaal een nummer 10 in hem ziet. "Hij heeft mij zijn visie uitgelegd en die probeer ik nu zo goed mogelijk uit te voeren. De nummer 10-positie is iets heel anders, het was gewoon wennen. Het zit hem niet in meer of minder lopen. Zie het als een periode van overbrugging van de ene positie naar de andere. Nu weet ik wat er van mij wordt verlangd."

"Of dit nu ook dé positie van mijn loopbaan kan worden? Dat zou zeker kunnen, maar dan moet ik me blijven ontwikkelen en verbeteren", aldus Gakpo. "Voor mijn gevoel is het nu nog makkelijker om op links te spelen. Maar die zijlijn waar je tegenaan geplakt staat, zorgt ook voor een bepaalde beperking natuurlijk."