Van Hooijdonk gelooft niet in WK-titel: 'Je speelt tegen dik betaalde amateurs'

Van Hooijdonk gelooft niet in WK-titel: 'Je speelt tegen dik betaalde amateurs'

29-11-2022 22:29 Laatste update: 23:40
44

Pierre van Hooijdonk deelt het enthousiasme van bondscoach Louis van Gaal niet. De analist van de NOS denkt niet dat het Nederlands elftal kans maakt op de wereldtitel in Qatar.

Van Gaal vertelde na de 2-0 zege op Qatar nog altijd vol vertrouwen te zijn. "Ik vind het knap en mooi dat je erin blijft geloven, maar ik heb dat geloof helaas niet", reageert Van Hooijdonk bij de omroep. "Het moet wel ergens op gestaafd zijn. Alles kan, maar de kans is niet zo groot. Je speelt tegen heel dik betaalde amateurs. Maar heeft Oranje zeven open kansen weten te creëren tegen een heel slecht Qatar? Nee. Vier open kansen? Nee."

"Ik wil graag heel positief zijn, maar op basis van deze drie wedstrijden lukt me dat niet. Op basis van de wedstrijden in de Nations League wel", vervolgt de oud-spits. "Ik heb nu drie wedstrijden zitten kijken en Oranje heeft niet één keer een niveau aangetikt waarvan je denkt: er zit meer in. We hebben de wingbacks niet of nauwelijks gezien, terwijl die erg belangrijk zijn in dit systeem. Die moeten voor het doel komen. Alleen in het begin was Blind er, Dumfries helemaal niet. Dit is een heel eenvoudige poule geweest, maar we hebben eigenlijk geen enkele fase goed kunnen voetballen."

No Poll