Van Gaal prijst Oranje-invaller: 'Zonder warming-up nog wel, het moest meteen'

Van Gaal prijst Oranje-invaller: 'Zonder warming-up nog wel, het moest meteen'

30-11-2022 11:08 Laatste update: 12:12
102

Louis van Gaal is lovend over Kenneth Taylor. De twintigjarige middenvelder van Ajax viel bij zijn WK-debuut tegen Qatar (2-0) heel goed in, vindt de bondscoach.

Van Gaal liet Xavi Simons, Jeremie Frimpong en Noa Lang niet invallen tegen Qatar, maar gaf generatiegenoot Taylor wel een kans. De Ajacied kwam na 86 minuten binnen de lijnen voor de moegestreden Frenkie de Jong en zijn invalbeurt beviel de bondscoach wel.

"Ik heb weer een goede Taylor gezien als invaller", aldus Van Gaal op de persconferentie in het Al Bayt Stadium. "Hij is al drie keer goed ingevallen. Daar ben ik blij mee. Dat zei ik ook tegen Kenneth: Jij bent goed ingevallen. Zonder warming-up nog wel, want hij moest er meteen in."

De invalbeurt van Taylor was het gevolg van het feit dat De Jong om een wissel had gevraagd. De middenvelder kampt met een verkoudheidje en had met Van Gaal afgesproken dat hij zich zou melden bij fysieke klachten of vermoeidheid.

Van Gaal is het overigens niet eens met de kritiek op zijn andere wissels. Vincent Janssen, Steven Berghuis, Teun Koopmeiners en Wout Weghorst kwamen voor Memphis Depay, Davy Klaassen, Marten de Roon en Cody Gakpo. "Zij zijn normaal gesproken goed in het overslaan van stations", zegt de bondscoach over Berghuis en Koopmeiners. "Daarom kwamen zij erin."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie