Dubbel gevoel Van der Vaart: 'Jammer dat hij niet voor Oranje speelt'

Dubbel gevoel Van der Vaart: 'Jammer dat hij niet voor Oranje speelt'

02-12-2022 09:55
129

Rafael van der Vaart ziet het mislopen van Hakim Ziyech nog altijd als een grote tegenvaller voor het Nederlands elftal. De 109-voudig international ziet de spelmaker van Chelsea uitblinken tijdens het WK in Qatar.

Ziyech was donderdag trefzeker tegen Canada en leidde de Leeuwen van de Atlas daarmee naar een 2-1 zege. De ex-Ajacied kreeg de bal zomaar in de voeten geschoven van doelman Milan Borjan. "Ik vind de herhaling mooi om te zien. Ik ben er toch, laat ik 'm dan maar inschieten, lijkt hij te denken", reageert Van der Vaart bij de NOS.

Van der Vaart denkt dat het een welkome opsteker is voor Ziyech, die bij Chelsea weinig aan spelen toekomt. "Dit is goed voor zijn vertrouwen, want hij maakt een slecht seizoen door. Dat hij hier schittert, zegt ook veel over zijn kwaliteiten. Iedere keer dat ik hem zie, denk ik toch: jammer dat hij niet voor Nederland speelt. Zo'n speler hebben we eigenlijk niet. Misschien een beetje met Berghuis."

Ziyech toonde zich trots op de prestatie van Marokko, dat dinsdag in de achtste finales tegen Spanje speelt. "Mijn eerste WK-goal? Het is natuurlijk altijd een droom om te scoren op het WK. We vertegenwoordigen ons land en schrijven geschiedenis."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie