Berhalter over kritiek op Oranje: 'Ik weet nog dat we uit bij Ajax speelden...'

Berhalter over kritiek op Oranje: 'Ik weet nog dat we uit bij Ajax speelden...'

02-12-2022 13:50
20

De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter is niet onder de indruk van de Nederlandse kritiek op Oranje. Hij neemt het daags voor de ontmoeting in de achtste finale van het WK op voor collega Louis van Gaal.

"Ik moet erom lachen, omdat er altijd kritiek is in Nederland. Hoeveel bondscoaches zijn er in Nederland, zestien miljoen? Dat zeggen ze toch? Zeventien miljoen nu. In 2014 hoorde ik dit ook", vertelt Berhalter op de persconferentie daags voor het treffen met Oranje. Hij deelt een anekdote uit zijn tijd bij Sparta. "Ik weet nog dat we uit bij Ajax speelden. Bij rust stonden we 1-0 achter en alsnog werd Ajax uitgefloten, omdat ze maar één keer hadden gescoord."

"Maar ik denk dat Louis van Gaal sterk genoeg is om te beseffen dat het zijn taak is om gewoon te winnen", vervolgt Berhalter. "En dat lukt hem ook, want ze zijn ongeslagen in de groepsfase. Ik weet zeker dat hij er alles aan doet om met zijn team de finale te halen. Ik weet dat hij in 2014 erg succesvol was. Hij weet overal te winnen, dus als ik het Nederlandse publiek was zou ik me niet te veel zorgen maken en gewoon afwachten."

Pulisic
Berhalter laat weten dat achter de naam van Christian Pulisic nog een klein vraagteken staat. De Amerikaanse sterspeler kampt met een bekkenkneuzing, maar de bondscoach is optimistisch. "We zullen zo op het trainingsveld zien hoe het gaat. Maar het gaat de goede kant op, ik heb goede hoop en verwacht hem er normaal gesproken bij."