Kraay ziet 'krokettenhelft' bij Oranje: 'Die twee gaan met kin omhoog naar hotel'

Kraay ziet 'krokettenhelft' bij Oranje: 'Die twee gaan met kin omhoog naar hotel'

03-12-2022 22:13
36

Hans Kraay junior heeft aanknopingspunten gezien voor het Nederlands elftal tijdens het duel met de Verenigde Staten. Een aantal spelers is er volgens de voormalig trainer 'heel goed uitgekomen'.

Louis van Gaal voerde in de rust een dubbele wissel door, omdat hij niet tevreden was over wat Oranje aan de bal liet zien. Kraay kan zich vinden in de beslissingen van de bondscoach. "Het mag echt wel beter en brutaler. Ook al hebben wij een kroketten eerste helft met een fantastische goal en een goede redding van Noppert gezien, mag je over de hele wedstrijd concluderen dat een aantal spelers er heel goed is uitgekomen", zegt hij bij ESPN.

"Noppert is er goed uitgekomen. En de wingbacks, Blind en Dumfries, die allebei nog geen heerlijk WK hadden gespeeld, zullen met hun kin omhoog richting het hotel gaan", stelt Kraay. Dumfries was direct betrokken bij alle doelpunten tegen Team USA, terwijl Blind eenmaal scoorde en de goal van Dumfries voorbereidde.

Aanstaande vrijdag treft het Nederlands elftal Argentinië. De Argentijnen wonnen later op de zaterdag met 2-1 van Australië.