Ajax geeft signaal af en zet talent onder druk: 'Vinden dat hij moet bijtekenen'

5 december 2022 om 12:20

Sontje Hansen mocht afgelopen week niet met Ajax op trainingskamp naar Marbella, omdat hij zijn aflopende contract nog niet heeft verlengd. De Amsterdamse club wil afrekenen met het recente verleden, meldt Voetbal International.

Hansen was dit seizoen goed voor vier treffers en drie assists in de Keuken Kampioen Divisie, maar in tegenstelling tot veel andere spelers van Jong Ajax kreeg hij geen uitnodiging voor het trainingskamp van het eerste elftal. Dat heeft alles te maken met zijn aflopende contract. Ajax wil voorkomen dat talenten na lange en slepende onderhandelingen alsnog transfervrij vertrekken, zoals Brian Brobbey anderhalf jaar geleden.

"Wij vinden dat hij moet bijtekenen bij Ajax", zegt Schreuder tegen VI over de twintigjarige aanvaller, die belangstelling geniet van meerdere Eredivisie-clubs. "Daar is ook de keuze op gemaakt om hem niet mee te nemen. De club moet leidend zijn, niet de spelers. Dat is ook de les die in de voorbije jaren is geleerd met aflopende contracten van talenten."

"Ik vind het overigens ook onbegrijpelijk dat het bij jonge talenten, die nog alles moeten laten zien in het eerste elftal, zo lang duurt voordat je een nieuw contract bij Ajax tekent", aldus de oefenmeester van de Amsterdammers.