Van der Vaart grijpt in bij NOS: 'Als die spelers dit zien, dan slapen ze niet'

Van der Vaart grijpt in bij NOS: 'Als die spelers dit zien, dan slapen ze niet'

08-12-2022 23:45 Laatste update: 09-12-2022 10:00
47

Rafael van der Vaart heeft zich donderdagavond laten horen over het ophemelen van Messi. De analist denkt niet dat het goed is als iedereen het telkens over de Argentijnse sterspeler heeft. Daarnaast liet hij zich uit over de adjudant van Messi: Rodrigo de Paul.

"Hier moet ik toch even ingrijpen", vertelt Van der Vaart nadat er beelden van Messi werden getoond bij een voorbeschouwing van de NOS. "Ik kan hier uren naar kijken, maar wij zijn wel Nederland. We gaan morgen de belangrijkste WK-wedstrijd spelen en wij zitten hier de tegenstander op te hemelen. Al die gasten zitten nu op hun kamer te kijken en die slapen vanavond niet meer. Nu gewoon kappen met die beelden en morgen lekker spelen."

Van der Vaart vindt ook dat beide ploegen het qua spel nog niet echt hebben laten zien dit WK. "Ze hebben allebei oké gespeeld, maar nog niet top. Ik weet zeker dat Oranje echt nog een stap beter kan. Dat zal vrijdag ook moeten. Als Frenkie de Jong, Virgil van Dijk en Memphis Depay in dezelfde wedstrijd echt top zijn, dan hebben we als Oranje gewoon een wereldelftal."

Waar dit WK Messi loopt, daar loopt ook zijn vriend De Paul. De middenvelder van Atlético Madrid wordt dit toernooi vaak 'de bodyguard van Messi' genoemd, maar Van der Vaart vindt het al gek dat hij überhaupt nog speelt. "Ik dacht bij hem in de groepsfase alleen maar: hoe is het mogelijk dat hij nog nooit is gewisseld. Hij moet telkens achter de man van Messi aan, maar ook achter zijn eigen man want hij verliest de bal alleen maar."