Modric loopt leeg: 'Eén van de slechtste scheidsrechters die ik ken, een ramp!'

Modric loopt leeg: 'Eén van de slechtste scheidsrechters die ik ken, een ramp!'

14-12-2022 07:26 Laatste update: 10:22
126

Luka Modric kraakt scheidsrechter Daniele Orsato na de uitschakeling van Kroatië in de halve finale van het WK. Volgens de 37-jarige spelmaker was de strafschop voor Argentinië zwaar onterecht.

Lionel Messi schoot raak vanaf elf meter, waarna de Argentijnen uitliepen naar een 3-0 zege. "Helaas hebben we verloren. Zij verdienen het om in de finale te staan, als je naar de hele wedstrijd kijkt", oordeelt Modric na afloop in gesprek met 24Sata. "Wij moeten mentaal herstellen en proberen om brons te winnen."

De Real Madrid-middenvelder erkent dat de uitschakeling een klap is. De manier waarop Argentinië de score opende zit hem dwars. "Het was geen strafschop. Daarvoor hadden wij al een hoekschop moeten krijgen en de penalty zelf was ook niet terecht. Het kantelde de wedstrijd, want tot dat moment controleerden wij. We hadden iets gevaarlijker moeten zijn, maar zij veroorzaakten ons geen problemen. En na die penalty hadden ze geluk met die bal in de rebound. Daarna hadden wij het moeilijk..."

Modric richt de pijlen op Orsato. "Normaal gesproken praat ik niet over scheidsrechters, maar het is onmogelijk om het te vermijden. Hij is één van de slechtste scheidsrechters die ik ken, en dan heb ik het niet alleen over vandaag (dinsdag, red.). Hij heeft mij al eerder dwars gezeten en ik heb geen goede herinnering aan hem. Hij is een ramp!"

Modric is wel blij voor Messi, benadrukt hij. "Ik wens hem veel succes in de finale. Hij is een grootheid."