'Sevilla wil 30 miljoen voor Marokkaanse WK-uitblinker: Bayern toont interesse'

'Sevilla wil 30 miljoen voor Marokkaanse WK-uitblinker: Bayern toont interesse'

15-12-2022 17:28
17

Yassine Bounou heeft de interesse gewekt van meerdere Europese topclubs na zijn uitstekende prestaties op het WK, maar Sevilla wil hem niet zonder slag of stoot laten gaan. De 31-jarige doelman van Marokko moet dertig miljoen euro opleveren, meldt Estadio Deportivo.

Bounou beleeft een teleurstellend jaar met Sevilla, dat slechts achttiende staat in La Liga. Op het WK in Qatar weet de sluitpost zich echter wel te onderscheiden. Hij bereikte met de Leeuwen van de Atlas de halve finale, waarin Frankrijk woensdag een maatje te groot bleek. Zaterdag wacht nog de strijd om het brons met Kroatië

Sevilla volgt de verrichtingen van Bounou handenwrijvend. De Andalusiërs namen hem in 2020 voor slechts vier miljoen euro over van Girona, maar nu moet hij dus een veelvoud opleveren. Volgens Estadio Deportivo toonde het Aston Villa van manager Unai Emery al interesse, maar inmiddels overwegen FC Barcelona, Arsenal en Bayern München zich in de strijd te mengen.

Het Duitse TZ meldt eveneens dat Bounou op het lijstje staat van Bayern. De Bundesliga-kampioen zoekt een vervanger voor Manuel Neuer, die dit seizoen niet meer in actie komt na een ski-ongeluk. Alexander Nübel werd al gepolst om eerder terug te keren, maar er zouden over hem toch wat twijfels zijn. Oliver Kahn wordt genoemd als pleitbezorger van Bounou.