Marokko staat allesbehalve te trappelen voor troostfinale: 'Is een beetje idioot'

Marokko heeft weinig trek in troostfinale: 'Ga niet ontkennen dat ik me erger'

16 december 2022 om 20:27

Marokko en Kroatië staan zaterdag tegenover elkaar in de troostfinale. Bondscoach Walid Regragui zit niet echt te wachten op het duel maakte hij duidelijk op de persconferentie.

"Weer op het veld staan na zo'n tegenslag is altijd lastig", aldus Regragui. "Ik ga niet ontkennen dat ik me wel een beetje erger aan het spelen van dit duel. Het is een beetje idioot, twee landen die opnieuw tegen elkaar moeten spelen na zo'n tegenslag. We proberen zo positief mogelijk te blijven, maar dat is niet makkelijk."

Marokko verloor met 2-0 van Frankrijk in de halve finale en liep daardoor een unieke kans op de WK-finale mis. "Ik wilde op zondag spelen (de dag van de WK-finale tussen Frankrijk en Argentinië, red.), niet op zaterdag. Maar ik heb aan mijn spelers verteld dat het onze zevende WK-wedstrijd wordt en dat we daar trots op moeten zijn."

Kroatië trof de Marokkaanse ploeg al eerder dit WK. Toen werd het 0-0. "Toen wisten we al dat Kroatië een van de betere landen op dit WK was. Veel mensen zeiden dat hun generatie klaar was na het 0-0 gelijkspel tegen ons, maar ze hebben een fantastisch toernooi gehad."