Cillessen ontvluchtte Nederland: 'Misschien vertel ik er na mijn carrière over'

Cillessen ontvluchtte Nederland: 'Misschien vertel ik er na mijn carrière over'

20-12-2022 12:50 Laatste update: 13:21
95

Jasper Cillessen voelt nog steeds de pijn van het missen van het WK. De NEC-doelman vertrok tijdelijk naar Spanje om zijn hoofd leeg te maken en hoopt op een doorstart van zijn interlandloopbaan.

Het verhaal is bekend: Louis van Gaal nam Andries Noppert, Justin Bijlow en Remko Pasveer op in zijn definitieve selectie voor het WK. Cillessen en Mark Flekken vielen bij de keepers af. "Ik moest voor mezelf weg uit Nederland", laat Cillessen optekenen door De Gelderlander. "Zowel sportief als privé was er het nodige gebeurd in mijn leven. Dat moest ik allemaal een plekje geven en de zinnen verzetten. In Valencia heb ik alles kunnen laten bezinken."

Keeperstrainer Frans Hoek deed Cillessen ruim een week voor het WK de pijnlijke mededeling. "Ik ga niet zeggen wat er precies tussen mij en Frans Hoek is besproken", aldus de sluitpost, die de deur op een kier laat. "Ik vind dat dat soort gesprekken intern moeten blijven. Misschien vertel ik er na mijn carrière iets over, maar dat vind ik op dit moment niet gepast."

Ronald Koeman neemt vanaf 1 januari officieel het stokje over van Van Gaal. Oranje wacht in het eerste halfjaar van 2023 EK-kwalificatiewedstrijden en de Final Four van de Nations League. "Ik heb daar met hem nog geen contact over gehad", stelt Cillessen, die hoopt op een doorstart. "De Nations League-finale zit zeker in mijn achterhoofd. Met het plannen van mijn vakantie houd ik rekening met Oranje."