ED verdedigt transfersom van 50 miljoen: 'PSV verkoopt Gakpo met overtuiging'

ED verdedigt transfersom van 50 miljoen: 'PSV verkoopt Gakpo met overtuiging'

27-12-2022 13:34
138

Hoewel het vertrek van Cody Gakpo sportief een enorme aderlating is, heeft PSV hem toch met volle overtuiging verkocht aan Liverpool. Dat stelt het Eindhovens Dagblad, dat dinsdagmiddag meldt dat de transfersom kan oplopen tot iets boven de vijftig miljoen euro.

Volgens de regionale krant laat PSV de corona-klappen nu echt achter zich en heeft het financieel weer wat vel op de botten. Bovendien is er nog ruimte om te investeren. De Eindhovenaren hebben ook in een 'behoorlijk korte tijdspanne' zicht op de vijftig miljoen. Dat was één van de eisen die intern werd gesteld.

Het ED erkent dat PSV er qua transfersom misschien niet het maximale heeft uitgehaald in de onderhandelingen met Liverpool. Dat komt echter ook door afspraken met Gakpo, die afgelopen zomer bijtekende in ruil voor een bepaalde bewegingsvrijheid.

'Dat laatste ‘gunt’ PSV spelers vaker en dat is de club niet altijd in dank afgenomen door een deel van de eigen achterban', schrijft het ED. 'Enerzijds begrijpelijk, want het gevoel bestaat dat PSV er bij uitgaande transfers niet het uiterste uithaalt. Anderzijds heeft PSV door goed werkgeverschap een naam opgebouwd die de club in het verleden bijvoorbeeld uitstekende contacten met grote makelaarskantoren opleverde.'

De krant stelt verder onder meer dat de overstap van Antony naar Manchester United zorgt voor een irreële standaard. 'Honderd miljoen euro voor hem betalen was gekkenwerk. Dat clubs dat niet op Gakpo hebben geboden, valt PSV niet aan te rekenen.'