'United-plannen gedwarsboomd: Gakpo moest op huurbasis komen, Félix te duur'

'United-plannen gedwarsboomd: Gakpo moest op huurbasis komen, Félix te duur'

27-12-2022 19:58 Laatste update: 19:58
53

Het ziet er niet naar uit dat Manchester United in januari een aanvaller gaat vastleggen. The Mancunians zijn veroordeeld tot huurdeals en focussen zich op de zomerse transferperiode.

Door het vertrek van Cristiano Ronaldo is United op zoek naar een versterking in de voorhoede. Cody Gakpo was in beeld, al kon de club volgens Daily Mail geen bod uitbrengen. Dit heeft naar verluidt te maken met de mogelijke verkoop van de club, die in gang wordt gezet door de familie Glazer. The Guardian bericht met een soortgelijke strekking, al benadrukt het medium dat het ook het 'gebruikelijke beleid' van United is om in de zomer en niet in de winter aankopen te doen.

Naar verluidt heeft United met een vergeefse poging onderzocht om Gakpo middels een huurconstructie met verplichte optie tot koop naar Old Trafford te halen. De voortijdige exit van Ronaldo zorgt ervoor dat er tien miljoen euro aan salaris voor de Portugees beschikbaar is voor United. Met dat geld kan de Engelse club de markt op, al was dat niet genoeg om Gakpo aan te trekken.

João Félix wordt genoemd als potentiële versterking, al wordt het naar verluidt een lastige opgave om hem in te lijven. Het huren van de Portugees zou ook te duur zijn voor United.