ED: Sangaré in de zomer naar Engeland, 'zomaar 40 of 50 miljoen' voor Madueke

ED: Sangaré in de zomer naar Engeland, 'zomaar 40 of 50 miljoen' voor Madueke

31-12-2022 08:46
162

Het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool is voelbaar bij PSV, schetst het Eindhovens Dagblad. Ruud van Nistelrooij benadrukt dat er niemand meer weg mag in januari, het regionale medium schrijft dat er komende zomer het nodige kan gebeuren.

PSV wil meer de baas over uitgaande transfers zijn, terwijl de club de tientallen miljoenen voor desbetreffende vertrekkers 'geregisseerd' wil innen, klinkt het. "Als club moeten wij ervoor gaan zorgen dat we in de winters niet meer onze beste speler kunnen kwijtraken. Door financieel stabiel te zijn inderdaad", zei Van Nistelrooij na de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen AC Milan op het persmoment.

Ondanks het vertrek van Gakpo staat er nog voldoende kapitaal op het veld bij PSV. Het ED schetst dat de nummer drie van de Eredivisie 'zomaar veertig of vijftig miljoen euro' kan ontvangen voor Noni Madueke, wanneer de Engelsman zijn belofte in de tweede seizoenshelft waar maakt. Een zomers vertrek van Ibrahim Sangaré staat naar verluidt vast. 'Hij gaat komende zomer ongetwijfeld naar de Premier League, waarbij het voor PSV vervelend is dat er een clausule in zijn contract herleeft', verwijzend naar de afkoopsom van 37 miljoen euro. 

Armando Obispo, Jordan Teze, Mauro Júnior en Joey Veerman worden ook genoemd als mogelijke vertrekkers na het seizoen. 'Al ligt het helemaal niet voor de hand dat PSV hen deze zomer allemaal al van de hand wil doen, in het kader van de continuïteit.'