Ook Chelsea kent valse start: Forest komt op wilskracht langszij

1 januari om 19:21
Laatste update: 1 januari om 19:55

Chelsea is het jaar 2023 net als Tottenham Hotspur teleurstellend begonnen. De ploeg van trainer Graham Potter kwam op City Ground niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dat terwijl er in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht leek te zijn voor de Londenaren.

Hoewel het de thuisploeg was die speldenprikjes uitdeelde in de openingsminuten, was het Chelsea dat de score opende. In de vijftiende minuut was Sterling de doelpuntenmaker en eindigde hij een reeks van acht doelpuntloze wedstrijden. Een fabelachtige poging van Kai Havertz belandde op de lat, waarna Sterling de rebound benutte: 0-1.

Chelsea domineerde de eerste helft, maar dat betaalde zich niet uit in veel kansen. Forest was gevaarlijk in de omschakeling, maar strandde steeds op Thiago Silva. Het balbezit was veelzeggend. In de eerste helft had Chelsea 80 procent van de bal, tegenover de 20 procent van Forest. Bij rust stond het terecht 0-1 voor de Londenaren.

In het begin van de tweede helft creëerde Forest een megakans, maar had Brennan Johnson geen oog voor zijn ploeggenoot. Even later kreeg de thuisploeg opnieuw een kans van jewelste. Morgan Gibbs-White haalde van randje zestien verwoestend uit. De bal ging er via de onderkant van de lat echter niet in, maar de gelijkmaker hing in de lucht.

In de 63ste minuut viel de dikverdiende gelijkmaker wél. Het was Serge Aurier die een afvallende bal acrobatisch binnen volleerde. Het was het eerste doelpunt van Aurier in het shirt van The Tricky Trees. Trainer Steve Cooper moet zijn elftal een donderpreek hebben gegeven in de rust, want het verschil ten opzichte van de eerste helft was gigantisch.

Hakim Ziyech kwam nog in de ploeg bij Chelsea in een poging om de zege in de slotfase alsnog veilig te stellen. Ook Pierre-Emerick Aubameyang kwam erin, maar het mocht niet baten. Er kwam geen winnaar meer uit de bus.