Conte baalt na verlies: 'Voor Tottenham is de vijfde plek misschien het beste'

Conte baalt na verlies: 'Voor Tottenham is de vijfde plek misschien het beste'

01-01-2023 18:47
31

Antonio Conte heeft gereageerd op de verliespartij tegen Aston Villa, waarmee de Londenaren het nieuwe jaar slecht begonnen. Volgens de trainer is het niet realistisch om titelverwachtingen te hebben van Spurs.

"De situatie is duidelijk. Het is makkelijker als je nog veel goede opties hebt op de bank", begint de Italiaanse oefenmeester. "Deze zomer ben ik duidelijk geweest. Als je mee wil doen om de landstitel, heb je veertien of vijftien spelers van topkwaliteit nodig. We hebben het nagelaten om een solide fundering te leggen. De club weet wat ik denk", foetert hij verder.

"De fans verdienen het beste. Misschien is de vijfde plek het hoogst haalbare." Conte wist niet wat hij zag toen kranten Tottenham tot titelkandidaat bombardeerden aan het begin van het seizoen. "Naar mijn idee was het een beetje gek om dit te lezen."

Conte benadrukte na afloop dat de selectie een gebrek aan creativiteit heeft en hoopt dat Tottenham zaken doet op de transfermarkt. "We hebben niet veel spelers die een man uit kunnen spelen. Het was moeilijk", besluit hij.