Cirkel is rond: Lovren keert na ongeveer 10 jaar terug in Frankrijk

Cirkel is rond: Lovren keert na ongeveer 10 jaar terug in Frankrijk

02-01-2023 12:47
18

Olympique Lyonnais heeft Dejan Lovren gepresenteerd. Een kleine tien jaar na zijn vertrek keert de Kroatische verdediger, die op het WK in Qatar nog derde werd, terug bij zijn oude club. 

De terugkeer van de 33-jarige Lovren, die Zenit Sint-Petersburg achter zich laat, hing al even in de lucht. Maandagmiddag maakte Lyon zijn komst bekend op het officiële clubkanaal. Lovren, die tussen 2010 en 2013 ook al het shirt droeg van La Reine, tekent in Frankrijk een contract tot medio 2025. 

In een bericht op de clubsite is te lezen dat hij erg enthousiast is. "Ik ben heel blij. Dit was de club die de deur naar het internationale voetbal voor mij opende. Dat zal ik nooit vergeten. Ik heb veel herinneringen aan mijn tijd hier en heb altijd de steun gehad van voorzitter Jean-Michel Aulas. Ik vertrok met pijn in het hart, want ik had het gevoel dat ik niet alles had laten zien. Ik wil aan iedereen bewijzen wat voor speler ik ben."

Dat kan de oud-speler van Liverpool komende zaterdag al doen. Dan speelt de club van trainer Laurent Blanc, die zondagavond in eigen huis met 0-1 verloor van Clermont Foot, een bekerduel met FC Metz.