'Van Nistelrooij kiest in tweede seizoenshelft voor Teze, Ramalho en Madueke'

'Van Nistelrooij kiest in tweede seizoenshelft voor Teze, Ramalho en Madueke'

04-01-2023 09:15
59

Het Eindhovens Dagblad kent de beoogde basisopstelling van Ruud van Nistelrooij bij PSV voor de tweede seizoenshelft. Alleen op linksbuiten, de positie die de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo voor de winterstop innam, moet nog een puzzel gelegd worden.

PSV speelde dinsdag zijn laatste wedstrijd van de oefencampagne. Op De Herdgang werd Rot-Weiss Essen met 4-1 verslagen. WK-gangers Luuk de Jong, Xavi Simons als Érick Gutiérrez kregen minuten en zijn weer volledig inzetbaar voor Van Nistelrooij. Wat vaststaat, is dat Walter Benítez eerste doelman blijft. Achterin lijkt de PSV-trainer te kiezen voor Jordan Teze, André Ramalho, Armando Obispo en Philipp Max, klinkt het.

Dat betekent dat Jarrad Branthwaite, die de afgelopen week niet helemaal fit was, en de nog altijd herstellende Olivier Boscagli voorlopig genoegen moeten nemen met een reserverol. De vraag rijst of Van Nistelrooij zaterdag tegen Sparta Rotterdam met Anwar El Ghazi of Xavi Simons als linksbuiten start. Als El Ghazi begint, zal Simons op tien staan, wat ten koste gaat van Joey Veerman, Gutiérrez of Ibrahim Sangaré. Indien Simons op de linkerflank wordt geposteerd, zal El Ghazi op de bank zitten.

Noni Madueke en Luuk de Jong completeren het elftal van Van Nistelrooij. De Engelsman was voor de WK-break geblesseerd, maar heeft een overtuigende indruk achtergelaten in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.