Besiktas komt met statement over Weghorst

Besiktas komt met scherp statement over Weghorst en rekent af met geruchten

9 januari 2023 om 15:21
Laatste update: 9 januari 2023 om 15:34

Besiktas heeft in een scherp statement afgerekend met een gerucht rondom Wout Weghorst. Sommige media meldden dat er een Premier League-clausule in het huurcontract van de Nederlander stond, maar Besiktas ontkent dat. De Turkse club benadrukt dat het zelf kan bepalen of Weghorst vertrekt.

Het is inmiddels bekend dat Manchester United Weghorst graag naar Engeland wil halen. Het moet er dan eerst voor zorgen dat Besiktas zijn huurcontract wil verscheuren. Er doken echter geruchten op dat de verhuurperiode van Weghorst automatisch ten einde zou komen, als een Premier League-club 2,5 miljoen euro op tafel legt. Dat is echter niet waar, stelt Besiktas. 'We stellen dit statement op vanwege speculatief nieuws in de media over onze speler Wout Weghorst', begint de club.

'De bewering dat er een clausule in het contract van Weghorst zit, waarin staat dat zijn contract kan worden ontbonden bij een bod van 2,5 miljoen euro uit de Premier League, klopt niet. Het nieuws dat Weghorst dinsdag vertrekt bij Besiktas, klopt al helemaal niet. Het initiatief rond Wout Weghorst ligt volledig bij Besiktas', schrijft de club.

Daarna laat Besiktas weten dat het zijn fans informeert als er nieuws is rond Weghorst. Naar verluidt heeft de nummer vijf van Turkije een eerste aanbieding van Manchester United al afgewezen. Weghorst zit daardoor nog in de wachtkamer.