Weghorst-onderhandelingen in volle gang: 'Ik twijfel, Ten Hag moet oppassen'

Weghorst-onderhandelingen in volle gang: 'Ik twijfel, Ten Hag moet oppassen'

10 januari om 11:12
Laatste update: 10 januari om 11:25

Wout Weghorst en Manchester United: het is niet de perfecte match. Dat vindt Marco van Basten. Volgens de voormalige topspits neemt Erik ten Hag een risico als hij de Oranje-international naar Old Trafford haalt.

Van Basten heeft op de eerste plaats geen hoge pet op van Weghorst. "Ik heb mijn twijfels", zegt San Marco bij Rondo. "Kijk eens naar Luuk de Jong. Dat is echt een spits die je door de lucht kan aanspelen. Wat dat betreft vind ik Weghorst niet zo sterk. Hij kan wel een kopgoal maken, maar het is meer een jongen die met zijn enthousiasme wat kan forceren."

Met Tyrell Malacia en Antony haalde Ten Hag in de zomer al twee spelers uit zijn eigen netwerk naar Manchester. Dat is een risico, knikt Van Basten. "Het kan gevaarlijk worden als je te veel Nederlanders hebt en het niet goed gaat. Dat zag je ook bij Barcelona, toen die vijf Nederlanders hadden. Dan gaat het een keer tegen je werken. Ten Hag moet daar een beetje mee oppassen."

Tekst gaat door onder tweet

De onderhandelingen tussen Manchester United en Besiktas over Weghorst zijn in volle gang, meldt Fabrizio Romano dinsdagochtend. Een openingsbod uit Engeland is afgewezen door de Turken, die de Oranje-spits huren van Burnley. In de komende dagen gaan de clubs weer in gesprek. Besiktas wil gecompenseerd worden voor het verlies van Weghorst.