Flekken begint 2023 dramatisch, Doekhi de grote man bij Ajax-opponent Union

Flekken begint 2023 dramatisch, Doekhi de grote man bij Ajax-opponent Union

21-01-2023 17:29
15

Mark Flekken is 2023 dramatisch begonnen met SC Freiburg. De nummer twee van de Bundesliga ging zaterdagmiddag keihard onderuit tegen het ontketende VfL Wolfsburg. In de Duitse hoofdstad was Danilho Doekhi cruciaal voor Union Berlin.

Freiburg maakte voor de WK-break en winterstop veel indruk en Flekken was één van de minst gepasseerde keepers van de Bundesliga, maar zaterdag was opeens alles anders. Wolfsburg walste ongenadigd over de ploeg van trainer Christian Streich heen: 6-0.

Patrick Wimmer opende al na twee minuten de score, gevolgd door goal svan Jonas Wind (tweemaal), Yannick Gerhardt, Ridle Baku en Luca Waldschmidt. Micky van de Ven had weer een basisplaats en gaf de assist bij de 3-0. Door de nederlaag moet Freiburg nu de tweede plek delen met Eintracht Frankfurt, dat met 3-0 won van de troosteloze hekkensluiter Schalke 04. Koploper Bayern München heeft vijf punten meer.

Doekhi de grote man
In Berlijn eiste Danilho Doekhi de absolute hoofdrol op. Niet alleen kopte hij de gelijkmaker binnen voor Union Berlin, ook groeide hij uit tot de matchwinner door in de 89ste minuut weer te scoren. TSG Hoffenheim droop af met een 3-1 nederlaag, want ook Jamie Leweling scoorde nog. In februari neemt Union Berlin het in de Europa League op tegen Ajax.

Voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch boekte een cruciale driepunter met VfL Bochum. Hertha BSC, concurrentie in de strijd tegen degradatie, kreeg met 3-1 klop. Bochum stijgt daardoor naar de veertiende plek in de Bundesliga. Hertha staat onder de streep.

Alle uitslagen Bundesliga
VfL Bochum - Hertha BSC: 3-1
Eintracht Frankfurt - Schalke 04: 3-0
Union Berlin - Hoffenheim: 2-1
VfB Stuttgart - FSV Mainz: 1-1
VfL Wolfsburg - SC Freiburg: 6-0