Molenaar maakt gehakt van clubleiding: 'Wat is er van Ajax over?'

Molenaar maakt gehakt van clubleiding: 'Wat is er van Ajax over?'

22-01-2023 08:03
183

Keje Molenaar weigert Ajax-trainer Alfred Schreuder verantwoordelijk te houden voor de huidige malaise in de hoofdstad. Volgens de oud-speler zijn de problemen vooral ontstaan door de bestuurlijke chaos.

Ajax leeft onder hoogspanning toe naar De Klassieker, nadat vorige week moeizaam een punt werd gepakt tegen FC Twente. "Ik ben me kapot geschrokken. Dat meen ik echt", zegt Molenaar bij de NOS. "Ze kwamen niet eens over de middenlijn. Er wordt nergens druk gezet op de bal. Die spelers van Twente konden alles doen wat ze wilden. Er was geen Ajacied te bekennen. Na een halfuur dacht ik: wat is er van Ajax over?"

Wedden

Meer odds

Molenaar wijst echter niet met de beschuldigende vinger naar Schreuder. "Ik vind het te makkelijk om een trainer die net is aangesteld de schuld te geven van deze malaise. Ik vind vooral dat het op bestuurlijk vlak mis zit. Die hadden er voor moeten zorgen dat Schreuder met een sterke selectie aan het seizoen kon beginnen. Ze hebben heel verkeerd ingekocht voor heel veel geld. Je kan er zo vijf, zes opnoemen. Bassey, Sánchez, Ocampos, nu die Rulli weer. Daar zit de crux."

De huidig jurist pakt zijn oude club hard aan. "In de raad van commissarissen zitten allemaal boekhouders, accountants en weet ik veel wat het allemaal zijn. Er zit he-le-maal niemand met een voetbalvisie. Oké, Adrie Koster zit er tijdelijk in. Maar hoe lang heeft hij bij Ajax gespeeld? Wat weet hij van de cultuur van Ajax?"

Ook het feit dat er nog altijd geen opvolger voor Marc Overmars is gevonden, stoort hem danig. "Het is een sleutelpositie in de hele organisatie. Een technisch directeur moet de trainer aanstellen, de jeugdopleiding op orde hebben. Het is de allerbelangrijkste positie binnen Ajax. Nog belangrijker dan de hoofdtrainer. Nu doet Ajax het tijdelijk met Hamstra en Huntelaar. Heel gek."