'Ik zou het wel weten als ik Van der Sar was: haal Slot voor vier jaar naar Ajax'

'Ik zou het wel weten als ik Van der Sar was: haal Slot voor vier jaar naar Ajax'

23 januari - 11:45 Laatste update: 12:20
355

Alfred Schreuder heeft zijn langste tijd gehad als trainer van Ajax, stelt Ronald Waterreus. Volgens de oud-international is er één gedoodverfde kandidaat-opvolger: Feyenoord-coach Arne Slot.

Waterreus keek zondag naar de Klassieker en zag een 'eenzame' Schreuder. 'Schreuders rol bij Ajax is uitgespeeld, het staat al een poosje in de sterren geschreven. Zijn lijdensweg in de Arena kan nog kort duren of mogelijk iets minder kort; je hoeft geen Nostradamus te zijn om te voorspellen dat hij zijn contracttermijn niet gaat uitzitten', schrijft de voormalige doelman in zijn column voor De Limburger.

'Aan alles valt af te leiden dat Schreuder zelf ook beseft dat hij een verloren strijd voert bij Ajax, dat vanwege al zijn kampjes, strijdjes en naar de pers lekkende types traditioneel meer weg heeft van een politieke partij', vervolgt de oud-PSV'er, die Schreuder 'als een bang konijntje in de koplampen van de camera's' ziet kijken tijdens interviews.

De toekomstige trainer van Ajax, vindt Waterreus, stond zondag óók langs de lijn in De Kuip. 'Ik zou het wel weten als ik Ajax-directeur Edwin van der Sar was. Ik zou Slot - de trainer die Feyenoord Ajax-voetbal laat spelen - onmiddellijk voor vier seizoenen vastleggen. Hij voldoet aan alle eigenschappen om van Ajax weer Ajax maken, als trainer én als uithangbord.'

'Ja, de taferelen met Steven Berghuis bewezen zondag onomwonden dat zo'n overstap met gevaar voor eigen leven is. En toch zou het uit Amsterdams perspectief de meest logische keuze zijn, Slot die de geflopte Schreuder straks opvolgt in de Arena. Sterker: de sleutel naar hernieuwd succes voor Ajax ligt bij de trainer van Feyenoord.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie