'PSV kan banden met Hoever doorsnijden: akkoord over nieuwe huurtransfer'

'PSV kan banden met Hoever doorsnijden: akkoord over nieuwe huurtransfer'

27-01-2023 10:58
17

Ki-Jana Hoever vervolgt zijn carrière in het Championship. Stoke City neemt de 21-jarige vleugelverdediger op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers.

Hoever wordt vrijdag medisch gekeurd door Stoke, meldt The Telegraph. Aansluitend zet hij zijn handtekening onder een huurcontract tot het einde van het seizoen. Hij is de derde winterversterking voor Stoke-manager Alex Neil. The Potters, jarenlang een vaste waarde in de Premier League, staan achttiende op het tweede niveau in Engeland.

Het vertrek van Hoever betekent ook dat PSV hem niet meer terugziet. De Eindhovense club maakte deze week bekend de huurovereenkomst met Wolves te hebben verscheurd. In de tussentijd mocht Hoever wel blijven meetrainen van PSV, dat bovendien een deel van zijn salaris doorbetaalde tot de vleugelverdediger een nieuwe club zou vinden.

Hoever staat nog tot medio 2025 onder contract bij Wolves, dat hem in 2020 overnam van Liverpool. Bij PSV kon hij nooit voldoen aan de verwachtingen. Na zijn basisplaats in de strijd om de Johan Cruijff Schaal deed trainer Ruud van Nistelrooij nog maar zeven keer een beroep op hem, waarvan drie keer als basisspeler.