Jansen niet zo blij: 'Dat was schrikbarend van ons, AZ-onwaardig'

Jansen niet zo blij: 'Dat was schrikbarend van ons, AZ-onwaardig'

29-01-2023 07:38
70

AZ en FC Utrecht schotelden de toeschouwers zaterdag een ongekend spektakelstuk voor, maar Pascal Jansen had behoorlijk de pest in. De trainer van de Alkmaarders schrok van zijn ploeg. Collega Michael Silberbauer was iets positiever gestemd.

In het AFAS Stadion verdeelden beide teams de tien doelpunten eerlijk: 5-5. "De neutrale kijker heeft denk ik genoten", reageert Jansen bij de NOS. "Maar van onze kant is het wat minder prettig. De eerste twintig minuten waren schrikbarend van ons. Volgens mij hadden we in de eerste 40 seconden al vier keer onnodig balverlies. En voordat je het in de gaten hebt, sta je 2-0 achter."

AZ boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong, gaf dat weer helemaal weg, om daarna toch weer op 5-4 te komen, voordat Utrecht de eindstand op 5-5 bepaalde. "We krijgen vijf goals tegen en dat is AZ onwaardig", stelt een balende Jansen. "En dat terwijl we de laatste wedstrijden defensief en offensief de zaken prima op orde hadden. Vanavond was daar niet veel van terug te zien."

Silberbauer kon iets beter leven met het 5-5 gelijkspel. "Vanaf het begin ontplofte de wedstrijd", lacht de Deen. "En toen werd het dus dit... Of ik ooit een wedstrijd gespeeld heb die in 5-5 eindigde? Ik denk het niet, eerlijk gezegd. Nee, echt niet."